contacte
estudi
taller

Hora de Joglar

Disseny CD i pàgina web

Any: 2017

Client: Hora de Joglar

El repte de crear la portada del disc dels músics garrotxins Hora de Joglar, va ser trobar la manera d’explicar la intenció del disc “Present”. Havíem de captar el “Present”, en tant que moment immediat de vivència, regal de la vida i sentir l’instant. Una manera de veure i viure la música. Calia també buscar la manera de comunicar el seu esperit i estil musical de manera gràfica.

Els entesos els descriuen com a un grup de música de fusió. Els integrants sumen les energies dels seus instruments jugant a apropar ritmes del swing, rumba o música dels Balcans. El grup és doncs, un conjunt que suma els seus components, vitalistes i carregats d’energia positiva.

Gràficament varem pensar utilitzar la tècnica del collage per acostar-nos a la seva manera de fer, com a recull, agrupació, suma. Entre diferents propostes va sorgir el personatge que avui es veu a la portada del disc, amb tentacles, cos de ballarina, i ciclista per fer el recorregut, amb una corneta gegant que amplifica el so carregat de vida i creixement. El pop com a figura que té molts braços ens va agradar perquè al grup també hi ha molts músics. La ballarina per transmetre que la seva música fa venir ganes de ballar, és alegre i entusiasta. El ciclista perquè fa un camí, un recorregut, com ells amb els seus bolos i el seu disc; però sobretot perquè quan vas amb bicicleta has de viure el moment, pedales i tot flueix; una mica com la intenció del títol del disc “Present”. L”interior del disc també el vàrem pensar, i sobre el cd hi vàrem col·locar la imatge dels cercles que marquen la vida d’un arbre, per emfatitzar aquest aspecte vital del disc.

El disseny de la pàgina web i les il·lustracions de les capçaleres segueixen el mateix estil. Collage il·lustratiu, a partir de personatges, i amb sentit de l’humor. Senyals de fum d’un banyista per a la secció de contacte, un ocell missatger amb coet per subscriure’s al butlletí d’informació o la secció de notícies amb una senyora molt simpàtica que ens fa el test de l’oculista. Tots són petites picades d’ullet per reforçar la seva manera de fer música i la nostra manera de comunicar gràficament.